Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Eryaman Stadı’nı da bayram yerine çevirdi. Ankaralı futbolseverler 23 Nisan’ı ve güzel havayı fırsat bilerek 21 bin kişilik Eryaman Stadı’nı hınca hınç doldurdu. Mücadele açık kanal ATV’den naklen yayınlanmasına rağmen tribünlere akın eden ve Türkiye Kupası’nda takımlarını yalnız bırakmak istemeyen Ankaragücü taraftarları, sarı-lacivertli takıma Beşiktaş karşısında büyük destek verirken bayramı da neşeyle kutladı.

BEŞİKTAŞ TARAFTARI STATTA YOKTU

Çocuğu, gençi, yaşlısıyla tribünlere adeta akın eden Ankaragücü taraftarları tribünlerde muhteşem bir görüntü oluşturdu. Beşiktaş karşılaşması öncesinde Ankaragücü taraftarları tribünde dev Türk bayrağı açtı. Beşiktaş taraftarı ise İl Güvenlik Kurulu kararıyla mücadeleyi izleyemedi. Bu sezon lig maçında deplasman tribününde takımını destekleyebilen siyah-beyazlı taraftarlar, İl Spor Güvenlik Kurulu kararı gereği kupa maçında yer almadı. 0-0 berabere biten mücadelede taraftarlar gol göremese de 23 Nisan coşkusunu yaşadı.

ALİ SOWE’UN GOLÜ VAR’A TAKILDI

Ankaragücü, taraftarının desteği altında oynadığı mücadelenin 15’inci dakikasında yıldız isimlerinden Ali Sowe’un vuruşuyla Beşiktaş filelerini havalandırdı ancak VAR’dan gelen uyarı üzerine gol ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı. Soldan gelişen atakta Kitsiou’nun pasında topu alan Bassogog içeri çevirdi altı pas içinde Ali Sowe topu ağlara gönderdi. Ancak VAR’da Kitsiou’nun pasında Bassogog’un ofsaytta olduğu tespit edildi. Ali Sowe, 26’da da Umut Meraş’ın hatasında karşı karşıya pozisyonda kaleci Mert’i geçemedi.

MORUTAN SEDYEYLE TERK ETTİ

Ankaragücü’nün yıldız ismi Olimpiu Morutan, mücadelenin 81’inci dakikasında şanssız bir sakatlık yaşadı. Girdiği bir ikili mücadelede bileğini tutarak yerde kalan Morutan’a saha içinde müdahale yapıldı. Sağlık ekipleri hemen sedyenin gelmesini istedi. Sedyeyle sahayı terk eden Rumen futbolcu hastaneye kaldırıldı. Durumu MR sonucu belli olacak.

OYUNUN GALİBİ BİZDİK

Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Beşiktaş ile 0-0 berabere biten Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçı sonrasında gözünü rövanş maçına çevirdi. Mücadeleyle ilgili konuşan Belözoğlu, “Oyuncularımla gurur duyuyorum. Beşiktaş’a karşı üstünlük kuran bir oyuncu grubu vardı. Ankaragücü tarihine yakışır bir şekilde inşallah finale çıkarız. Bu sene takımım adına üzgün olduğum yer bu kadar iyi oyunlar olmasına rağmen galibiyetler gelmedi, beraberlikler fazlaydı. Oyunun galibi bizdik, bizi üzen bir skor oluştu. Bizim için sezonun finali niteliğinde bir rövanş oynayacağız. Amacımız kupayı almak. Umarım Morutan’dan da güzel haberler alırız” diye konuştu.

Kaynak: FotoMaç