La Liga’da şampiyonluğu Real Madrid’e kaptıran, Şampiyonlar Ligi’nde de PSG’ye elenmesi ile birlikte sezonun en büyük iki hedefini ıskaladı. Beklentilerin uzağında kalan Katalan ekibi şimdiden gelecek yılın planlamasına başladı.

YENİ BİR KADRO PLANLAMASI

Nou Camp’ta başlayacak büyük değişimin ayak sesleri duyulurken İngiliz basını ortaya çarpıcı bir iddia attı. Barça’da Başkan Joan Laporta’nın, teknik direktör Xavi’nin kalacağını açıklamasıyla birlikte kadro planlamasına da hız verildi.

The Sun’da yer alan habere göre; Barcelona’nın ilk hedefi, sezon sonu kulüpten ayrılması beklenen Robert Lewandowski yerine Darwin Nunez’i transfer etmek olacak. 

LIVERPOOL GÖNDERİLERİNİ SİLDİ

Liverpool’da sezonun eleştiri hedeflerinden biri olan Darwin Nunez, taraftarlarından ailesine ve sevdiklerine yönelik aşırıya kaçan tepkileri sonrası Liverpool ile ilgili tüm sosyal medya gönderilerini sildi. Nunez’in ortaya koyduğu bu keskin tavır Barcelona’ya transfer ihtimalini de bir hayli artırıyor. 

Liverpool cephesinin de beklentilerin uzağında kalan ve tepkilere maruz kalan Uruguaylı forvet oyuncusunu satmaya hazır olduğu öne sürüldü.

LEWANDOWSKI İÇİN VEDA ZAMANI

Barcelona’da ikinci sezonunu geçiren Robert Lewandowski, geçen sezon 33 gol atarak takımın en golcü oyuncusu olmuştu. Katalanların maaş tavanı La Liga yönetimi tarafından 174 milyon Sterlin’e düşürüldü. Finansal çıkmaza takılan İspanyol ekibinde takımın en yüksek maaşını alan Lewandowski ile devam edilmesi mümkün görünmüyor. 27 milyon Sterlin’e ulaşan maaşı ile en çok kazanan isim olan Lewa’nın feda edilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Nunez, Liverpool’da en iyi maaş alan oyuncular arasında yer alıyor ancak Polonyalı forvetin kazancının dörtte birine sahip, bu da onu Barcelona’nın menziline sokuyor.

NUNEZ’IN POTANSİYELİNE GÜVENİYORLAR

Darwin Nunez, Liverpool’a, Benfica’da geçirdiği harika bir sezonun ardından ve tüm Avrupa’nın dikkatini çektiği bir dönemde yüksek beklentilerle gelmişti. İngiltere’de ilk sezonunda tüm müsabakalarda 15 gol atıp ve 5 asist yapan Nunez bu yıl şu ana kadar 31 gol katkısı (18 gol 13 asist) yaptı.

Darwin, genç yaşına rağmen kısa kariyerinde şimdiden 100’den fazla gol attı ve oldukça yüksek bir potansiyele sahip. Bu nedenle Barcelona, ​​Lewandowski’nin olası ayrılışı sonrası potansiyeline güvendiği Darwin Nunez’i kadrosuna katmak istiyor. 

Kaynak: Sözcü