TFF 2. Lig Beyaz Grup’un 37’nci haftasında Diyarbekir Spor ile Bursaspor arasında oynanan karşılaşmada alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. 

Dün Diyarbakır’a gelen Bursaspor kafilesine zırhlı araçların eşlik ettiği maç öncesi stadyuma giden tüm yollar kapatıldı. Stadyuma her iki takım taraftarının da alınmadığı karşılaşma seyircisiz oynandı. 

Diyarbakır Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı ev sahibi ekip 2-1 galip tamamladı.

Maç sonunda Diyarbekir Spor Kulüp Başkanı Serkan Genç, sahaya inerek futbolcuları kenara çekti. Herhangi olumsuzluğun yaşanmadığı maçta futbolcular soyunma odalarına gitti.

Stadyum çevresinde polisin güvenlik önlemi karşılaşmanın ardından da devam etti.

STADYUMA GİDEN YOLLAR KAPATILDI

Bursaspor’a verilen taraftar yasağı, geçen hafta içerisinde Diyarbekir Spor için de alındı. Bunun ardından Diyarbekir Spor yönetimi, maça çıkmama kararı aldıklarını açıklamıştı.

Ancak bugün Diyarbakır Stadyum’u çevresinde bariyerli önlem alındı. Tek şeritten yolda trafik akışı sağlanırken, polis alana kimseyi almadı. Diyarbekir Spor Kulüp Başkanı Serkan Genç de takım otobüsüne binerek stadyuma geldi.

Diyarbekir Spor Kulüp Başkanı Serkan Genç, maça çıkma kararı aldıklarını söyledi.

“BU KADAR TEYAKUZZUN NE ANLAMI VAR?”

Serkan Genç, yaşananlar ile ilgili maçtan önce yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Neden, çünkü bu karara baktık. Yasa gereği federasyonun verdiği kararlara baktık. Puanlarımızdan dolayı böyle bir şey olduğunu gördük. Diyarbakır’ımıza yapılan bu haksızlıkları kabul etmedik. Şehrimizin büyükleri de bu olağan şeylerde hiç sahip çıkmadılar. Bir Diyarbakırlı olarak kendimizi çok kötü hissediyoruz. Diyarbakır insanı misafirperver insanlardır. Memleketimizi kötü göstermeye kimsenin hakkı yok. Emniyetimizin bu kadar önlem almasını hiçbir zaman istemedik. Bu tabloyu görürken çok üzülüyoruz. Bursa’ya giderken bu kadar güvenlik altında gitmedik. Amedspor da gitmedi. Bu kadar teyakkuzun ne anlamı var? İnşallah böyle olaylar bir daha yaşanmaz.”

Kaynak: Sözcü