Galatasaray, Süper Lig’in 34. haftasında Adana Demirspor’u deplasmanda 3-0 mağlup ederek, puan tablosunda Fenerbahçe ile olan puan farkını 7’ye çıkardı ve liderliğini pekiştirdi.

34. haftaya 90 puan ile başlayan sarı-kırmızılılar, maç fazlasıyla lider durumdayken Adana’da güçlü bir performans sergiledi. Karşılaşmanın ilk yarısında her iki takımın da kalecileri kritik kurtarışlar yaparken, skor eşitliği bozulmadı.

Maçın ikinci yarısında etkili bir oyun ortaya koyan Galatasaray, 53. dakikada Hakim Ziyech, 64. dakikada Kerem Demirbay ve 90+1. dakikada Mauro Icardi’nin attığı gollerle galibiyete ulaştı.

Bu zaferle birlikte Galatasaray, Süper Lig’de bu sezonki 30. galibiyetini elde etti ve toplam puanını 93’e yükseltti. Sarı-kırmızılı takım, bu skorla Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını artırdı.

Adana Demirspor ise bu mağlubiyetle sezonun 11. yenilgisini yaşadı ve 41 puanda kaldı.

GALATASARAY’IN MÜTHİŞ SERİSİ

Süper Lig’de 22 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Galatasaray, bu seriyi sürdürmeye devam ediyor. 12. haftada Hatayspor’a yenildikten sonra, ligdeki son 22 karşılaşmada 20 galibiyet, 2 beraberlik elde etti.

Galatasaray, art arda kazandığı 15 maçla kendi rekorunu kırdı. Okan Buruk yönetimindeki ekip, bu başarısıyla önceki sezondaki 14 maçlık galibiyet serisini geçti.

Fenerbahçe’nin bir sezonda en fazla puan toplama rekoruna eşitlenen Galatasaray, 1988-1989 sezonundaki 93 puanlık rekoru yakaladı. Ayrıca, 1987-1988 sezonunda elde ettiği 90 puanlık kendi rekorunu da geçmiş oldu.

AVERAJDA DA ÖNE GEÇTİ

Ligde 77 gol atarak ve yalnızca 21 gol yiyen Galatasaray, +56 averaj ile haftaya girmişti ve bu maçtan önce Fenerbahçe’nin bir averaj puanı gerisindeydi. Ancak Adana Demirspor karşısında 3 gol bulan ve kalesini koruyan Galatasaray, averajını +59’a yükselterek Fenerbahçe’nin iki averaj puanı önüne geçti.

ICARDI GOL KRALLIĞINDA ZİRVEDE

Arjantinli forvet Mauro Icardi, ligdeki gol sayısını 21’e çıkararak gol krallığı yarışında liderliğe oturdu.

Son 6 maçında 7 gol atan Icardi, haftaya Fenerbahçe’den Edin Dzeko ile 20’şer golle başabaş durumdayken, Adana Demirspor karşısında attığı golle zirveye yerleşti. Icardi, bu performansıyla Galatasaray’da en çok gol atan yabancı oyuncular listesinde Bafetimbi Gomis’le eşitlenerek üçüncü sıraya yükseldi.

MUSLERA REKORUNU YENİLEDİ

Deneyimli kaleci Fernando Muslera, Galatasaray adına bir sezonda en çok maçta kalesini gole kapama rekorunu yeniden kırdı. Uruguaylı kaleci, bu sezon ligde oynadığı 32 maçın 17’sinde kalesini gole kapatarak, kendi rekorunu bir kez daha geliştirdi ve Taffarel ile Mondragon’un rekorlarını geride bıraktı.

ZIYECH VE DEMİRBAY ARA VERMEDİ

Galatasaray’ın bu sezon Chelsea’den transfer ettiği Hakim Ziyech, Adana Demirspor karşısında sezonunun 4. golünü atarken, Kerem Demirbay ise 6. golünü kaydetti.

Ziyech, bu maçla birlikte ligdeki toplam gol sayısını 6’ya çıkardı. Sezon başında Bayer Leverkusen’den kadroya katılan Kerem Demirbay ise bu golle toplamda 7 golüne ulaştı.

Kaynak: Sözcü