Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Galatasaray, RAMS Park’ta EMS Yapı Sivasspor’u ağırladı.

Sarı-kırmızılılar, rakibini 6-1 yenerek 3 puanın sahibi oldu ve en yakın rakibi Fenerbahçe’nin puan kaybetmesiyle bitime 3 hafta kala farkı 6’ya çıkardı.

Sol dizindeki probleme karşın Sivas maçında takımı yalnız bırakmayan ve harika bir oyun sergileyip, 2 gol atan, 1 de asist yapan tecrübeli futbolcunun yaptığı fedakârlık takdir topladı.

Sezon başında ilk 11’de yer bulmakta zorlanan Dries Mertens ligin ikinci yarısıyla birlikte Galatasaray’ın vazgeçilmezi oldu.

Yıldız oyuncu bu sezon ligde 33 maçta 8 gol atıp 17 asist yaptı.

Belçikalı oyuncu tüm kulvarlarda ise 48 maçta 11 gol 17 asistle oynadı.

Dries Mertens, EMS Yapı Sivasspor maçının ardından bu hafta içinde görüşmelerin yapılacağını açıklamıştı.

Mertens, “Önümüzdeki sezon kalacak mıyım, göreceğiz. Bu hafta görüşmeler olacak.” ifadelerini kullandı. Galatasaray, Belçikalı futbolcuyla sözleşme görüşmelerine başladı.

Galatasaray’da 2 senelik kontratı sezon sonunda bitecek olan ve futbolu bırakma düşüncesindeki Dries Mertens, bu kararını değiştirdi.

37 yaşındaki Belçikalı futbolcu, bir sene daha devam etmek için karar aldığı belirtildi.

AYNI ÜCRETİ ALACAK

Milliyet’in haberine göre; Mertens’in daha önceki kontrat şartlarıyla (2.9 milyon Euro net ve 1.1 milyon Euro imza parası) sözleşmesini yenileyeceği belirtildi.

Senelik toplam 4 milyon Euro alacağı belirtilen Belçikalı futbolcu, Cimbom’un son dönemine en fazla damga vuran isim olarak ortaya çıktı.

Kaynak: FotoMaç