Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Galatasaray deplasmanda Adana Demirspor ile karşı karşıya geldi.

Sarı kırmızılılar zorlu karşılaşmada rakibini Ziyech, Kerem Demirbay ve Icardi’nin golleriyle 3-0 mağlup etti.

Puanını 93 yapan Cimbom kritik virajda yoluna kayıpsız devam etti. Galatasaray diğer yandan kırdığı rekorlarla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Sarı-kırmızılı ekip, ayrıca kendisi adına da puan rekoru kırmayı başardı. Galatasaray, 1987-1988 sezonunda 90 puan elde etmişti.

KENDİ REKORUNU KIRDI

Süper Lig’de üst üste 15 maçını kazanan Galatasaray, kendisine ait en uzun galibiyet serisi rekorunu geliştirdi. Okan Buruk yönetimindeki sarı-kırmızılılar, Adana Demirspor maçıyla galibiyet serisini 15 maça çıkardı.

Geçen sezon Süper Lig’in 12 ve 25. haftalarında biri hükmen olmak üzere üst üste 14 maç kazanarak, Beşiktaş’a ait olan Süper lig rekorunu kıran Galatasaray, yaklaşık 1 yıl sonra bu başarısını geliştirerek bir basamak ileri taşıdı.

FENERBAHÇE’NİN PUAN REKORUNA ORTAK OLDU

Sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe’nin bir sezonda en fazla puan toplama rekorunu egale etti. 1988-1989 sezonunda 93 puan toplayan Fenerbahçe, 3 puanlı sisteme geçilmesinin ardından Süper Lig’de bir sezonda en fazla puan alan takım konumunda bulunuyordu.

Galatasaray, Yukatel Adana Demirspor galibiyetiyle puanını 93’e çıkardı. “Cimbom” böylelikle bitime 4 maç kala ezeli rakibinin puan rekoruna ortak oldu.

MUSLERA KENDİ REKORUNU GELİŞTİRDİ

Tecrübeli kaleci Fernando Muslera, kendisine ait olan Galatasaray’da bir sezonda en çok maçta gol yememe rekorunu kırdı.

Uruguaylı kaleci, 2011-2012 sezonunda Süper Lig’de 90 dakika görev aldığı normal sezondaki 32 maçın 16’sında kalesini gole kapatarak sarı-kırmızılıların efsane kalecileri Claudio Taffarel ve Faryd Mondragon’a ait rekoru ele geçirmişti.

Kaynak: FotoMaç