EURO 2024 hazırlıklarını sürdüren A Milli Takım, özel maçta Macaristan ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Başkent Budapeşte’deki Puskas Arena’da oynanacak maç, TSİ 22.45’te başlayacak. Türkiye A Milli Takımı’nda sakatlıkları nedeniyle kadrodan çıkarılan Ferdi Kadıoğlu ve Cengiz Ünder bu mücadelede forma giyemeyecek. Bu iki ismin yerine Rıdvan Yılmaz ve Oğuz Aydın aday kadroya dahil edilirken, son olarak da Abdülkerim Bardakcı milli takıma çağrıldı.

KADROLAR

Macaristan: Gulacsi, Balogh, Lang, A. Szalai, Nego, Nagy, Schafer, Kerkez, Sallai, Szoboszlai, Varga

Türkiye: Mert, Zeki, Samet, Ozan, Rıdvan, İsmail, Hakan, Orkun, Yunus, Kenan, Enes

EURO 2024’TE TÜRKİYE F, MACARİSTAN A GRUBU’NDA

Türkiye’nin rakibi Macaristan da EURO 2024’te sahne alacak. Ay-yıldızlı ekip, EURO 2024’te F Grubu’nda Portekiz, C yolu play-off galibi (Gürcistan-Yunanistan) ve Çekya ile mücadele edecek.

Macaristan ise şampiyonada A Grubu’nda yer alıyor. Macarlar, ev sahibi Almanya, İskoçya ve İsviçre ile karşı karşıya gelecek.

MACARİSTAN İLE 15. RANDEVU

Türkiye, Macaristan ile tarihinde 15. kez karşı karşıya…

İki ülke A milli takımları arasında 8’i resmi ve 6’sı özel olmak üzere oynanan 14 maçta, Macaristan’ın galibiyet sayısında üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 14 maçtan 4’ünü Türkiye kazanırken, Macaristan bu süre içinde 8 kez sahadan galip ayrıldı, 2 maç ise berabere bitti.

Türkiye’nin toplam 15 golüne, Macaristan 28 golle yanıt verdi.