Galatasaray Kulübü’nün İkinci Başkanı Metin Öztürk, şampiyonluk için belirledikleri 105 puan hedefini dile getirdi.

Adana Yeni Stadyumu’nda gerçekleşen ve Galatasaray’ın Yukatel Adana Demirspor’u 3-0 mağlup ettiği karşılaşma sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Öztürk, bu zaferin kendilerini 24. şampiyonluğa taşıyacağını ifade etti.

Gelecek sezon Dursun Özbek liderliğinde beşinci yıldızı takmayı hedeflediklerini belirten Öztürk, kalan dört maçlarında toplayabilecekleri 12 puanın önemine değindi.

Öztürk, “Demek ki 12 puan daha var. Yani hiçbir şey garanti değil. Oynayacağımız rakipler arasında küme düşme hattında olanlar var. Bizim gibi şampiyonluk yolunda yarıştığımız Fenerbahçe de var. Bir takımla oynadığınız performans ve aldığınız puanlar aslında diğer takımları da ilgilendiriyor. O yüzden biz gücümüz yettiğince sadece şampiyonluk yolunda değil, tüm takımları yenerek ligi planladığımız gibi bitirmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Öztürk, iki yıl önce Dursun Özbek ile yola çıkarken verilen “taraftar bayrakları hazırlasın” sözünü hatırlatarak, yönetim ve oyuncuların büyük bir özveride bulunduğunu ve emeklerinin karşılığını almayı umduklarını sözlerine ekledi.

“HEDEFİMİZ 105 PUANLA ŞAMPİYONLUK”

Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, Fenerbahçe ile aralarındaki puan farkı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe ile olan puan farkının 7’ye yükseldiği yönündeki yorumlara değinen Öztürk, “7 puan diye algılamak doğru değil. Şu an hala aramızda 4 puanlık bir fark var. Rakibimiz oyununu oynamadı. Rakibimiz oyunu oynadıktan sonra ne olacağına bakacağız. Ama ister 7 puan olsun, ister 4 puan olsun, bizim hedefimiz 105 puanla şampiyon olmak.” dedi.

“YUNAN TAKIMLARI DA ŞİKAYETÇİ”

Öztürk, hakemlerle ilgili yapılan eleştirilere de değindi ve artık bu konunun fazla gündemde olmaması gerektiğini vurguladı:

“Çünkü Yunanistan’da da görüyorsunuz, yabancı hakemler var. Orada da Yunan takımları bundan şikayetçi. Eminim ki hakem kardeşlerimiz de elinden geleni yapıyor. Kasıt olmasın, kötü kalp olmasın. Biz spordan da oynanan futboldan da çok memnunuz. Adana Demirspor, ilk devre inanılmaz bir futbol oynadı. İki tarafa da geldi. Görüyorsunuz ki futbol bu sonucun ne olacağı hiç belli olmuyor.”

“MERTENS RESİTALİ İZLEDİK”

Futbolcuları Mertens’in takımdan ayırılıp ayrılmayacağı sorusu üzerine Öztürk, “Tabii ki buna karar verecek olan hocamız Okan Buruk ve Sportif Başkan Vekilimiz Erden Timur. Ama bir izleyici olarak şunu söyleyeyim. Bugün bir harika Mertens resitali izledik. İnanılmaz, insan olarak müthiş ümit ediyorum ki bu performansını önümüzdeki sene de bizde devam ettirir. Ama devam ettirmese de kalbimiz her zaman onunla, takımımıza şampiyonluk yolunda diğer futbolcu kardeşlerimiz gibi çok önemli katkı sağlıyor.” yanıtını verdi.

 

Kaynak: Sözcü