Real Madrid taraftarları neredeyse kesin olarak Luka Modric’in beyaz formalı son görüntülerini yaşıyor… Hırvat yıldız ile İspanyol devinin yolları radikal bir değişiklik olmadığı sürece sezon sonunda kesin olarak ayrılacak. 

Sözleşmesi 30 Haziran’da sona erecek 38 yaşındaki yıldız oyuncu için kulüp yeni bir teklifte bulunmayacak. 

GENÇ YILDIZLARA YER AÇMA DÜŞÜNCESİ

Relevo’da yer alan habere göre; Real Madrid önümüzdeki günlerde takımın kaptanı ve efsane ismine onurlu bir veda hazırlıyor. Luka Modric’in isteği Bernabéu’daki kariyerine 1 sezon daha devam etme yönündeydi ancak Madrid yeni bir planlama dönemine girmek ve takımın genç yıldızlarına yer açmak istiyor. 

Şampiyonlar Ligi’ndeki finale kilitlenen Real Madrid’de Modric konuyla ilgili şimdilik şu ifadeleri kullandı:  “Bunu konuşmanın zamanı değil. Sezonu iyi bitirmek istiyorum, umarım 2 Haziran’da (Şampiyonlar Ligi finalinden sonra) buraya tekrar gelirim ve sonunda ne olacağını göreceğiz.”

ARDA GÜLER FORMANIN EN BÜYÜK ADAYI

Real Madrid yönetiminin planı ise Arda Güler gibi sahanın ortasında onların izinden gidebileceğini düşündükleri gençlere yol açmanın zamanının geldiği yönünde. 

Bu sezon teknik direktör Ancelotti’nin güvenini kazanan Arda Güler, gelecek sezon rekabetin tam merkezinde olacak ve daha fazla süre alması kaçınılmaz. Bu durumun farkında olan yönetim Arda Güler’in önünü açmak istiyor. 

MAAŞ DURUMU DA DÜŞÜNDÜRÜCÜ

Hırvat yıldızın olası ayrılığı ekonomik açıdan da önemli. Modric maaş skalasının en üstünde yer alıyor ve bu maaş düşüşü gerçekleşirse kulübün eli yaz transferleri için rahatlayacak. Sezonun transferi olarak düşünülen Kylian Mbappé, PSG’den bedava gelse bile büyük bir masraf gerektirecek.

ÖZEL BİR VEDA TÖRENİ

Her durumda, Modric’e veda onurlu bir şekilde gerçekleşecek . Karakteri ve futboluyla sadece Real Madrid’e değil, İspanya’daki sahaların çoğunda hayran olunan Modric kariyerinin zirvesinde. Bu nedenle kulüp onun vedasına özen gösterecek. 12 yıldır Real Madrid çatısı altında harika bir sezon geçiren ve 530’dan fazla maça çıkan Modrid için çok özel bir veda töreni hazırlanacak.

Kaynak: Sözcü