Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş karşılaşmasında, Bayern Münih karşısında 1-0 geriye düşen Real Madrid, son anlarda 3 dakika içinde attığı 2 golle 2-1 galip geldi ve finale yükseldi.

Münih’teki ilk maç 2-2’lik beraberlikle sona ererken, Bayern Münih ve Real Madrid rövanş için Santiago Bernabeu’da kozlarını paylaştı. 

İlk yarısı golsüz beraberlikle sona eren karşılaşmaya, Bayern Münih kalecisi Manuel Neuer’in kurtarışları damga vurdu. Vinicius Jr ve Rodrygo’nun net gol fırsatları yakalamasına rağmen, 38 yaşındaki Neuer geçit vermedi.

Mücadelenin 27. dakikasında, sakatlanan Serge Gnabry’nin yerine oyuna giren Alphonso Davies, 68. dakikada müthiş bir gole imza atarak Bayern Münih’i 1-0 öne geçirdi.

JOSELU MAÇIN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Dakika 81’de, Joselu ve Brahim Diaz’ın oyuna girmesiyle baskısını artıran Real Madrid, 88’de Neuer’in hatası sonrası Joselu ile durumu 1-1’e getirdi.

Beraberlik sonrası oyunu tamamen Bayern Münih kalesine yıkan Real Madrid, üstünlük golümnü 90+1’de buldu. Rudiger’in ceza sahası içine çevirdiği topu ağlara gönderen Joselu, Real Madrid’i 2-1 öne geçirdi. İlk etapta ofsayt gerekçesiyle iptal edilen gol, VAR kontrolü sonrası geçerli sayıldı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ: BORUSSIA DORTMUND-REAL MADRID

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, Real Madrid 2-1 galip geldi ve toplamda 4-3’lük üstünlükle Bayern Münih’i eleyerek finale yükseldi.

İspanyol devi, 1 Haziran’da Borussia Dortmund ile Wembley Stadı’nda Şampiyonlar Ligi finali oynayacak.

Kaynak: Sözcü