Esenler Erokspor, TFF 2. Lig Beyaz Grup’un 38. haftasında Serik Belediyespor’u 6-0 mağlup ederek 1. Lig’e yükselme başarısını gösterdi. Maç, Antalya’da İsmail Oğan Stadyumu’nda gerçekleşti. Serik Belediyespor futbolcuları, hafta içinde maça çıkmayacaklarını duyursa da, maç günü sahaya çıkmak için stada geldiler. Ancak yönetimin bir gün önce verdiği karar gereği, takım genç oyuncularla mücadele etti.

Perşembe günü sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, Serik Belediyespor oyuncuları, Zonguldak Kömürspor maçının ardından destek görmediklerini, peşinat ve maç başı ödemelerini alamadıklarını belirterek, muhatap bulamadıkları için mağduriyet yaşadıklarını ve Esenler Erokspor maçına çıkmayacaklarını ifade etmişlerdi. Buna yanıt olarak kulüp yönetimi, altyapı oyuncularıyla sahada olacaklarını açıklamıştı.

Serik Belediyespor Kulüp Başkanı İbrahim Şahin, maç öncesi sosyal medyada yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bu kareler 2 senedir kolay çekilmedi. Çıkarımız yoktu. Projelere beraber imzalar attık ve zorlu imkanlara rağmen başardık. ‘Biz sahaya ve maça çıkmayacağız’ açıklaması yapan, kampa katılmayan futbolcu kafilesi maça 2 saat kala ‘Biz maça çıkacağız’ diye stada geliyor. Bu zamana kadar zorlu imkanlar ile kulübü ayakta tutmaya çalıştık. Bir kulüp tarafından şahsıma yapılan açıklamalar asılsız, mesnetsiz ve üzüntü vericidir. Siz kendi maçınıza odaklanacağınıza bizim maçımıza gölge düşürmeyin. Futbolcular aranıp teşvik primleri gibi şeyler söylenip, sahaya çıkmaları istendiği gibi duyumlar aldık. Biz edepli ve şerefli şekilde bu zamana kadar ilerledik ve bu çizgimizi hiçbir zaman da bozmayız. ‘Muhatap bulamadık’ açıklamaları gerçeği yansıtmamaktadır. Görüşmeler yapılmış, cuma günü içeride kalan 1 prim ödemeleri şahsım tarafından yapılacaktı. Perşembe günü yaptıkları açıklama ile kulübü değil kendi çıkarlarını ve futbolu yerler altına almışlardır. As takım da, ‘U’ takımlarımız da bizim. Biz kime güvenirsek onların sahada olmasını isteriz. Serik’in gerçek çocukları sahada olacak ve üzerlerine düşeni sonuna kadar yapacak.”

Karşılaşma, Serik Belediyespor’un aldığı ceza nedeniyle seyircisiz oynandı ve Esenler Erokspor tarafından 6-0 gibi büyük bir skorla kazanıldı. Maçı, TFF Başkan Vekili Mustafa Eröğüt ve Esenler Erokspor Başkanı Zafer Topaloğlu da izledi.

ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ YAŞANDI

Esenler Erokspor, Serik Belediyespor üzerine aldığı galibiyetle şampiyonluğunu kutlama fırsatı buldu.

Maçın ardından futbolcular, teknik kadro ve kulüp yöneticileri büyük bir sevinç yaşadı. Esenler Erokspor’un Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, galibiyet sonrası yaptığı değerlendirmede, “Şampiyon olmak çok güzel bir şey. Bu benim antrenörlük hayatımda 7’nci şampiyonluğum. Sezon başından beri çok çalıştık. Tüm rakiplerimize üstünlük sağladık. Son maçımızda Serik Belediyespor’u yenerek şampiyonluğumuzu ilan ettik. Camiamıza ve bize destek veren herkese şampiyonluğumuz hayırlı olsun. Artık 1’inci Lig’deyiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sözcü