Transfer harekatına başlayan Galatasaray, sadece takıma katılacak isimlerle ilgili değil takımdan ayrılacak oyuncularla ilgili de çalışmalarını sürdürüyor.

Ara transfer döneminde Rusya, Arabistan, Brezilya gibi ülkelerin takımlarından teklif alan Mateus Tete, kulüpten ayrılmamaya karar vermişti. Hatta bir dönem Galatasaray taraftarın gönlünde taht kuran Cassio Lincoln, Tete’yi Brezilya’ya götürmek için 1 hafta kadar İstanbul’da çalışmalar sürdürmüştü.

aspor.com.tr editörlerinden Tunca Nuray’ın, Brezilya basınından derlediği habere göre Flamengo, Tete için girişimlere başladı. Hücum bölgesinde çok sakat veren Flamengo, hem as kadroda oynatabileceği hem yatırım olarak görebileceği bir oyuncu transfer etmek istiyor ve futbolcu transfer listesinin başında.

Ara transfer döneminde ikna olmayan Tete’nin yaz transfer dönemi için takınacağı tutum merak konusu. Oyuncu ikna olursa Galatasaray hatırı sayılır bir meblağ kazanabilir.

MATEUS TETE KİMDİR?

Futbola Gremio altyapısında başlayan Tete, 15 milyon euro karşılığında büyük umutlarla Shakthar Donetsk’e transfer oldu. Burada etkili bir performans sergileyen futbolcu, sonrasında Leicester City’e kiralandı. Kiralık döneminin ilk yarısını Leicester’da geçiren oyuncu, ligin ikinci yarısını Olympique Lyon’da tamamladı. Kiralık sözleşmesi bittikten sonra Ukrayna’da devam eden savaş sebebiyle kontratını tek taraflı fesh ederek Galatasaray ile sözleşme imzaladı.

Kaynak: FotoMaç