Galatasaray’ın iz bırakan forvetlerinden Mario Jardel, Türkiye Gazetesi’ne dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İstanbul’u ikinci evi gibi hissettiğini belirten Jardel, “Galatasaray’daki hatıralarını hiçbir zaman unutmayacağım. Keşke 3-4 yıl daha kalsaydım. Benim için çok farklı senaryolar gelişebilirdi.” dedi.

Icardi’nin Galatasaray’da büyük işler yaptığını dile getiren Brezilyalı, “Biz kendi tarihimizi yazdık o da öyle yapıyor. Biliyorum ki yaşadığım başarılar hiçbir zaman silinmeyecek. Süper Kupa’yı kazanmıştık. Büyük bir beklentiyle gelmiştim ve attığım gollerle karşılığını vermiştim. Futbol gelişti ve değişti. Eskisi gibi sabit ve çok gol atan santrfor kalmadı. Benim dönemimdeki gol ortalamalarına şu an rastlanmıyor” şeklinde konuştu.

Futbolcu değerleri konusuna da değinen Jardel, “Şu an 20 gol atan oyuncu 150 milyon euroya satılıyor. Jardel gibi isim olsa 50-60 gol atsa 300 milyon Euro ederdi. Para çoğaldı ama kalite yükselmedi” ifadelerini kullandı.

Başarının sadece parayla ilgili olmadığını belirten eski futbolcu, “O dönem Fatih Terim ve Lucescu gibi hocaların da ciddi katkısı vardı. Şu an da Okan Buruk aynı şekilde devam ediyor. Mesela Fenerbahçe çok uzun zamandır fazla harcama yapıp, büyük yatırımlar yapıyor ama istenen başarıları yakalayamıyor. Çok para harcamak takım olmaya yetmiyor. Bazen bütün parçaların bir yere oturması gerekiyor” dedi.

Galatasaray, Jardel’i 2000-2001 sezonu başında 17.05 milyon Euro karşılığında renklerine bağlamıştı.

Sarı-Kırmızılılarda 1 sezon forma giyen Brezilyalı forvet Sporting’e 6.2 milyon euroya satılmıştı.

Galatasaray formasıyla 43 maça çıkan Mario Jardel 34 gol, 5 asistlik istatistik yakalamıştı.

Kaynak: FotoMaç