Bayern Münih’in gelecek sezon için teknik direktör adayları arasında gösterilen Ralf Rangnick, Avusturya Milli Takımı’nda kalmaya karar verdiğini açıkladı.

Thomas Tuchel’in sezon sonunda Bundesliga devinden ayrılacak olması üzerine Rangnick’in adı Bayern Münih ile anılmıştı. Ancak tecrübeli teknik adam, Avusturya’da kalmayı tercih ettiğini ve Bayern’e gitmeyeceğini belirtti.

Rangnick, “Ben tüm kalbimle Avusturya takımının patronuyum,” diyerek görevine olan bağlılığını ifade etti.

Deneyimli çalıştırıcı, “Bu görevden gerçekten keyif alıyorum ve seçtiğimiz yolda başarılı bir şekilde devam etmeye kararlıyım. Açıkça vurgulamak isterim ki bu Bayern’in reddi değil, takımım ve ortak hedeflerimiz için alınmış bir karardır. Tüm konsantrasyonumuz Avrupa Şampiyonası’nda. Mümkün olduğunca ileri gitmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız!” dedi.

Rangnick, Manchester United’da geçici görev aldıktan sonra 2021-22 sezonunda Avusturya Milli Takımı’nın başına geçmişti.

Takım, F Grubu’nda başarılı bir performans göstererek Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı. Rangnick yönetimindeki Avusturya, grup maçlarında Belçika’nın ardından ikinci sırayı alarak turnuvaya katılmaya hak kazandı ve sekiz maçtan altısını kazanarak sözleşmesini otomatik olarak 2026 Dünya Kupası’na kadar uzattı.

Avusturya, turnuvada Fransa, Polonya ve Hollanda ile D Grubu’nda mücadele edecek.

“RANGNICK’İN KARARINDAN MUTLUYUZ”

OFB’nin spor direktörü Peter Schottel, Rangnick’in kararından duyduğu memnuniyeti dile getirdi:

“Kararından dolayı son derece mutluyuz. Çok cazip iki seçeneği olduğunu anladık ve ona her şeyi sakince düşünmesi için zaman verdik. Avusturya’yı seçtiği için gurur duyuyoruz.”

Bayern Münih ise, Bayer Leverkusen’in Bundesliga şampiyonluğunu ilan etmesiyle uzun süren şampiyonluk serisine son verilirken, aynı zamanda bu sezon başında DFB-Pokal’da FC Saarbrucken’e yenilerek elendi ve Süper Kupa’yı RB Leipzig’e kaptırdı. Ancak, Şampiyonlar Ligi’nde mücadelesine devam eden Bayern, Real Madrid ile oynayacağı yarı final rövanş maçı için hazırlıklarını sürdürüyor.

Rangnick’in kariyeri, Alman futbolunda önemli izler bırakmış bir isim olarak biliniyor. Hannover, Schalke, Hoffenheim ve RB Leipzig gibi takımlarda görev almasının yanı sıra, RB Salzburg ve RB Leipzig’de futbol direktörlüğü yaparak bu takımların başarısında önemli rol oynadı.

Kaynak: Sözcü